2025-07-16
今日晏晝三點幾,同同事做完嘢餓到暈,衝咗入「有間茶記響附近」醫肚。茶記冷氣夠凍,卡位坐得舒服,仲有懷舊鐵皮水杯,好有feel!🍗 炸雞髀配半件黃金西多士套餐 雞髀大過我塊面!即叫即炸熱辣辣,外皮金黃酥脆到有聲,咬落肉汁四濺,仲要好嫩滑完全唔乾。秘製炸粉帶少少蒜香,唔使點醬都夠味~半件黃金西多士都唔嘢小,厚切多士炸到外脆內軟,一切開花生醬同煉奶即刻湧出嚟。面頭塊牛油慢慢融化,加埋糖漿,邪惡到一個點!好彩只係半件,唔係實肥死!☕ 凍奶茶 (+$3升級)茶底濃到掛杯,奶香滑溜,甜度剛好。最正係用咗傳統不鏽鋼杯,夠凍又夠懷舊!🍹 超大杯凍檸茶 (+$8)真係超大杯!足足有750ml,檸檬落足四片,茶底甘香唔苦澀。夏日炎炎飲真係透心涼,兩個人share都夠飲~環境乾淨企理,阿姐伙記好快手。下次lunch time一定要再嚟試佢哋個焗豬扒飯~✨溫馨提示:▪️ 下午茶時段(2:30-6:00)最抵食▪️ 雞髀即炸要等15分鐘▪️ 凍檸茶升級好抵,加幾蚊就有特大杯
🍗 炸雞髀配半件黃金西多士套餐
☕ 凍奶茶 (+$3升級)
🍹 超大杯凍檸茶 (+$8)
✨溫馨提示:
▪️ 下午茶時段(2:30-6:00)最抵食
▪️ 雞髀即炸要等15分鐘
▪️ 凍檸茶升級好抵,加幾蚊就有特大杯