2019-01-29 70 views
今日去紅磡探親戚,咁啱親戚同我哋講之前喺紅磡結業嘅時新漢堡包搬咗嚟黃埔,咁難得過到嚟呢一頭,點都要去試一試。(好近黃埔站)話說時新漢堡做喺40年前已經喺紅磡開業,細個讀書嘅時候,每逢星期六日都會叫屋企人帶我去食。佢同傳統美式漢堡包有啲唔同,佢的牛肉係即叫即煎而且仲非常大舊,一食就知同美式漢堡唔同,又大舊,又好食。新舖裝修非常光猛,環境比以前更光鮮及乾淨,餐牌又比以前好睇。由於肚仔餓嘅關係,我叫咗個雙層嘅港漢堡。塊牛肉幾鬼大舊,再加上佢自己整的白色沙律汁,同牛肉的味非常之夾。我地呢個下午茶餐嘅關係,佢的薯條仲可以轉雞粒,雞粒入口香脆。除此之外呢度就好出名嘅生炸雞髀,每次即叫即做確保新鮮熱辣辣,食嘅時候非常好味,外皮香脆裏面又好保留肉汁非常好味。

生炸雞髀

生炸雞髀