2022-11-12
番屋企途中,見到呢間店,門面好光猛,加上主打港式甜品,吸引左我去睇。店內企理,面積唔大,主打做外賣。一入去,老闆好有禮貌咁問需唔需要介紹糖水,糖水每日新鮮調製,一切都係小店擁有既人情味。除左糖水,佢仲有小食,望個樣都好吸引,尤其係咖央多士,但岩岩食飽飯,留番下次有機會再試。桑寄生蓮子蛋茶女人恩物😍,十分滋陰,甜度剛剛好,唔會太甜。好足料,有大大隻雞蛋🥚、紅棗、蓮子、桂圓,樣樣都大大粒,唔係間間糖水店都會有呢款糖水👍👍椰汁喳咋好多唔同種類既豆,每一啖都食到,再加埋椰汁令糖水更加香濃,味道更正😋等糖水途中,老闆娘不停同客人溝通,細心交代如果未食就要放雪櫃,之後最好用煲加熱,唔好叮熱。雖然糖水款式唔算太多,但我覺得真正好味既中式糖水係唔駛靠多款式黎吸引客人。
桑寄生蓮子蛋茶
桑寄生蓮子蛋茶