講到觀塘,平時食嘢就去Megabox多~今次要去睇戲,就順便在E-max覓食~孤陋寡聞的我,第一次發現原來嗰邊超多嘢食,中午食飯的高峰時段,每間餐廳都逼滿上班族,真是餐廳多、人又多!難得來到,當然要選一間特色餐廳!今次去的港式餐廳就以老夫子為主題,內裏裝修及桌椅都偏卡通化,有大量人物看板之餘,還有老夫子擺設,充滿童趣!——————————🔸酸甜京都肉排飯 $68以碟頭飯的形式上,份量超大!汁料酸甜開胃,肉扒量多啖啖肉,拌飯食真的一流!加配的油菜($10)是水煮紹菜,新鮮清淡,口味重的可蘸蠔油一齊食~🔹奇味麻辣口水雞 $68口水雞爽口嫩滑,汁料香口惹味,辣比麻度更甚,整體質素算不錯!如果雞件去埋骨就更好,方便進食~如果覺得太辣,可以吃點拍青瓜(贈送的特色小食),冰涼清爽!——————————

——————————
🔸酸甜京都肉排飯 $68
酸甜京都肉排飯

🔹奇味麻辣口水雞 $68
奇味麻辣口水雞

——————————
2019-04-11
$70 (Lunch)
奇味麻辣口水雞
酸甜京都肉排飯