2025-06-05
餐廳裝修充滿港式風味,牆上密密麻麻的文字,係香港80、 90年代耳熟能詳嘅歌曲🎵,眾多歌詞中,特別顯眼嘅四個字,正是餐廳名「毫 無 分 串」。最吸引矚目嘅係將麻雀牌做成特色打卡牆、港人常掛在口邊嘅口頭禪。第一次食到用維他奶、芝士整嘅串燒,試咗幾款:免治雞肉條、翠玉瓜、獅子狗、豆卜、小甜薯、芝士年糕。原來維他奶溝咗芝士,味道唔會太甜,燒過嘅芝士會凝固係食物上,香甜軟糯。汁燒牛胸爽🐮油香極重,薄脆香口,超邪惡!燒菠蘿🍍一口菠蘿,方便入口,鮮甜美味。陀地醬燒豬頸肉🐷豬頸肉遠睇有啲似叉燒,淋上醬汁,juicy美味。蒜蓉燒蠔 🦪生蠔🦪好新鮮,加咗蒜蓉一齊燒更香。和牛炒飯🐮🍚炒飯粒粒分明,和牛炒完嘅油香味特別重。腐乳多士🍞第一次食腐乳多士,搽少少腐乳上去,味道都幾特別。維他奶奶凍紅豆冰🥤滿滿的紅豆🫘,味道清新。維他奶奶凍黑芝麻冰🥤將黑芝麻攪勻後再飲,陣味出晒黎。🩷餐廳推介🌟唔L同既沙嗲牛肉麵 $58(晚市價)Local既年輕人好難挨!山窮水盡 日日食沙嗲牛肉麵!食食下覺得唔夠 *重口味*自己研發左唔L同既沙嗲牛肉麵! 😍維他奶醬燒系列 🥰🌟🌟老銅牛叉燒(試過就知)🌟推燒蠔$68🌟焦糖多士$38 (
汁燒牛胸爽🐮
油香極重,薄脆香口,超邪惡!
燒菠蘿🍍
一口菠蘿,方便入口,鮮甜美味。
陀地醬燒豬頸肉🐷
豬頸肉遠睇有啲似叉燒,淋上醬汁,juicy美味。
蒜蓉燒蠔 🦪
生蠔🦪好新鮮,加咗蒜蓉一齊燒更香。
和牛炒飯🐮🍚
炒飯粒粒分明,和牛炒完嘅油香味特別重。
腐乳多士🍞
第一次食腐乳多士,搽少少腐乳上去,味道都幾特別。
維他奶奶凍紅豆冰🥤
滿滿的紅豆🫘,味道清新。
維他奶奶凍黑芝麻冰🥤
將黑芝麻攪勻後再飲,陣味出晒黎。
🩷餐廳推介
🌟唔L同既沙嗲牛肉麵 $58(晚市價)
Local既年輕人好難挨!
山窮水盡 日日食沙嗲牛肉麵!
食食下覺得唔夠 *重口味*
自己研發左唔L同既沙嗲牛肉麵!
😍維他奶醬燒系列 🥰
🌟🌟老銅牛叉燒(試過就知)
🌟推燒蠔$68
🌟焦糖多士$38 (同鐵板燒有得比!
🌟加$0.5 五毫子可以轉加加大勁量凍飲(1L),要入五毫子現金入大錢罌,就可以升級!