2018-06-18
2018年6月18日,下午5時買飲品,票號52,知道假期多人買要等,已經行陣街先去攞。返到去,叫53號飛,53號客人拎走飲品後,見枱面仲有一杯飲品,就走去問52號有未,店員對完張單同飲品話未有,將枱面個杯放返後面枱。一路等,一路叫後面號碼,都未等到。期間問左店員2次,叫佢幫我跟下杯飲品,佢望都無望過,就話沖緊,一路等到62號,都唔見我個杯飲品,走埋去望下62號叫咩飲品,竟然同我叫既一樣! 問店員點解我叫同一款野,但過左咁耐都未到,可否幫我跟下係咪漏單,或者俾人拎錯左。店員揾左一輪,最後竟然將放係後面枱個杯飲品俾我!! 剛剛問又話唔我的,對晒單都話唔係,放到杯野都變暖先話係,最嬲係個店員掉低杯飲品俾我就黑面走開,繼續收錢同俾飲品其他客人,完全無視我,亦無道歉。望住佢要求解釋,才不情願地講聲sorry。此時另一位店員先出現,話呢位同事新黎,未熟悉工作,可沖過杯新飲品俾我。已經等左好耐,亦對呢間店十分失望,最後要求退錢。我係鐘意飲其中一款飲品,先一路幫襯,但咁混亂的出飲品流程,不負責的店員,令人卻步,唔會再黎。