beclover
Level 2
2018-05-06
1K 瀏覽
關注
好耐無衝勁寫食評今次執筆因為想介紹新鋪頭,見到兩位年輕人既幹勁,小妹好佩服
話說其實係見到新開鋪頭,裝潢以Tiffiny Blue色系為主,所以吸引到小妹本身好中意呢隻色
不過,尋晚同男友打算walk-in 個陣,居然係full booking 結果我今朝轉戰早餐,先比我入到去食

Tiffiny Blue 色系
Tiffiny Blue 色系

鋪頭裝潢簡約為主,藍色白色木色,其實同小妹新裝修屋企好似
店鋪本身唔大,一張6人枱,三張4人枱,另外兩張2人枱。所以明白點解咁易full,建議多人既真係要打去book 位
入去係早餐時段,不過唔記得左影menu,輕鬆食下食下已經變左午餐
早餐有奄列有炒蛋有通粉有煙三文魚有牛角包等等等,搞到小妹選擇困難症揀左勁耐,最後唔好煩咁揀左all day breakfast ($68) 其他餐大約$30左右,跟餐可免費揀咖啡奶茶檸茶 (其他跟餐半價),不過小妹眼望到rose latte 一字,已經忍唔到,半價要一杯

Rose Latte

一見到個陣,真係心心眼
老闆沖既時候,佢勁有心機拉花,同埋好暖男feel咁撒花瓣落隻杯到 (係,小妹個早餐唔係同男友食,所以可以昅下老闆 )
個all day breakfast都放得好靚好豐富,有蒜蓉包炒蛋窩夫炒菇菇一條腸煙肉沙律 豐富到望到都好開心。深水埗似乎真係無呢類style 既
味道方面都係中上 炒蛋冇得輸 炒菇煙肉腸仔沙律菜都OK 窩夫唔算好甜,有蜜糖脆身好食,我幾欣賞 唯一覺得爭啲係個蒜蓉包,硬左d
$30/杯,跟餐半價
$30/杯,跟餐半價

至於杯Rose latte,睇相都見到打卡一流 外貌靚靚。聞落好香玫瑰味,飲落口玫瑰味都仲有。不過奶比較多,如果唔鍾意飲奶可能就會覺得差d
整體來講我覺得 鋪頭兩位主力水吧,一位主力樓面,唔算好快回應客人 不過cafe 應有style 都要係輕鬆為主,所以我又覺得OK,但心急人就未必好岩啦。鋪面唔大,建議多人既真係要打去book 位。
小妹眼細見到每張椅子腳都套有膠粒,真心欣賞呢個細心位。另外同場有好幾位小朋友,見到店鋪備有小朋友椅子。
價位深水埗來講未必算平,但cafe價錢咁上下,唔洗出旺角近近地
午餐餐牌
午餐餐牌