Picky Couple
Level 4
2022-09-19
3K 浏览
关注
餓左一日,今日收工不如去旺角淥鼎記打個邊爐先返歸。黎到發現裝修唔同咗,而家較暗同有情調,唔似一般打邊爐餐廳。揀左最經濟既小寶套餐,7:30前離座價錢$228加一。
川味滷水拼盤
個餐包限量前菜。先黎一份川味滷水拼盤,係暖架!等你食住等湯底。滷水拼盤有鵝翼尖6隻,好腍嘅豬腩肉3件,紅腸3片,豆腐3件,同花生。係唔辣既。
鹹蛋黃炸魚皮
前菜都有鹹蛋黃炸魚皮,鹹蛋黃味道真係好香,魚皮好脆,味道稍鹹。

落單用QR code,每次落單只可以叫三份,我地一行2人,每次大部份肉類都上兩份比我地。包以下食物:
花膠美人鍋
湯底6選1,今次湯底多咗兩個選擇。我地揀左呢個花膠美人鍋,其他係鴨血麻辣,皮蛋芫茜豆腐,澳門豬骨,老壇酸菜鍋同海皇海鮮鍋。花膠美人鍋有8件魚肚,仲有紅棗同杞子。個湯雞味濃,鹹度足夠不過好清,個湯底好健康,而淥野食都夠味。
安格斯極佳級精修肥牛
呢度d肉唔會太薄切,食落有質感。安格斯極佳級精修肥牛牛味濃,只係脂肪稍為多。
美國安格斯牛肩胛

牛味都係濃,非常嫩口,今晚我地主攻呢款牛肉。
安格斯封門柳

牛味都好濃,較瘦,所以無咁嫩口,但係牛味都好濃。
伊比利亞黑毛豬
脂肪平均,食落質感同豬味都唔錯,我地都有主攻呢款肉。
黑毛豬捲腩
黑毛豬捲腩係圓形切割,食落比伊比利亞黑毛豬當然更爽口。
紐西蘭羊肉片
紐西蘭羊肉片係圓形切割,食落好嫩口,脂肪少,味道只有少少羶。我地都主力食羊。
鮮脆鯇魚肉
鮮脆鯇魚肉都好脆口,好鮮。
鮮脆鯇骨腩
好鮮脆,只係有好多骨。
魷魚丸
丸細細粒,非常彈牙,好新鮮。

鮮雞件今次無食到。

蔬菜
蔬菜
自助飲品
自助飲品

竹蔗茅根
竹蔗茅根
自助配料吧有好多其他配料,詳見一下介紹:

今餐肉類質素進步咗,好多款都好味。落單後上菜時間都好快,都冇漏單,所以兩個鐘實夠食飽。服務員巡邏頻密,收碟極快。座位新淨舒適,我地兩個人霸左個四人卡位。
赞好
检举