海鮮邊爐超新鮮 1437ritaLevel 42025-10-17123 views Follow 尖沙咀好多餐廳可以打邊爐,不過網上見到呢間餐廳裝修好靚好有特色,一於去試吓。最鍾意呢度係一人一爐,乾淨又衛生,我就叫咗個養生湯,朋友叫咗個花膠雞湯,兩個湯都好香好濃郁,可以先飲兩碗先用嚟打邊爐,花膠雞湯嗰條花膠,有成隻手掌咁大,真係超級足料。1因為朋友唔食牛嘅關係,所以今日我哋主打食海鮮,啱啱呢度有二人海鮮拼盤,只係$488有海蝦,筆記背,台山蠔,蟶子,最精彩係有兩隻琵琶蝦,都幾抵食,原來呢間餐廳老闆係做海鮮批發,難怪啲海鮮咁新鮮,見到隻蝦仲係生勾勾,扎扎跳滾熟之後真係零舍彈牙,海鮮每次唔會需要滾好耐,全部都好鮮甜,但我最鍾意都係琵琶蝦,好大隻超級鮮甜又多肉,非常好食。呢度仲有爆檸檸檬茶,見到一塊塊檸檬先覺得呢啲先係香港特色檸檬茶,另外仲點咗啲小食,炸蝦丸同埋椒鹽魷魚,全部新鮮炸起,香脆好味。正!1The above review is the personal opinion of a user which does not represent OpenRice's point of view.LikeShare海鮮邊爐超新鮮 今晚打邊爐 https://s.openrice.com/QrKT04DPU00Report Post Ratings5Taste5Decor5Service5Hygiene5ValueDining MethodDine In