2024-09-02
蒸氣火鍋平時都係食海鮮為主,因為咁樣先至食到海鮮最鮮甜嘅味道!今日我哋特登book位嚟呢間餐廳試吓,果然冇令我哋失望,食到我哋舔舔脷!🌷阿拉斯加長脚蟹食完之後我哋真係忍唔住感嘆,果然係蟹中之王!啲蟹腳肉咁巨型,啖啖肉又鮮味十足!果然用最簡單嘅蒸煮方法已經好好咁發揮咗長腳蟹本身嘅鮮味!🥰🌷蘇格蘭刺身帶子啲帶子好嫩滑,仲配埋海草同西京味噌,食落去好似飲緊味噌湯咁,味道好濃郁但又唔會太鹹,仲帶有帶子嘅鮮甜味,好好飲!💕🌷芝士櫻花蝦鮑魚呢個配搭好特別,櫻花蝦同鮑魚仲有芝士,鍾意食芝士嘅朋友仔應該會鍾意呢個菜式。芝士溶咗之後嘅奶香味,配埋櫻花蝦同鮑魚嘅鮮甜味,意外地夾!🌷墨魚滑 蝦滑唔同於市面上嘅墨魚滑同蝦滑,呢間餐廳嘅食得出係用新鮮嘅食材自家整嘅,好爽口彈牙,而且墨魚同蝦仁嘅味道好濃郁,咬落去好有嚼勁!
🌷阿拉斯加長脚蟹
🌷蘇格蘭刺身帶子