2024-08-28
朋友有一日介紹我嚟到呢間新開嘅天空虎嘯火鍋店,位於天后嘅餐廳享受一次海底之旅呀〜餐廳地點好方便😀我哋首先見到擺滿海鮮嘅蒸氣餐枱而家就等緊我哋一齊去品嚐喇?餐廳有超過40種海鮮揀,真治好彩未預約同完全免費😀首先,我哋就嚟選購海鮮喇•我平時都覺得火鍋店賣嘅食物一般般,但係點知呢間唔同,真係好出乎意料😄阿拉斯加長腳蟹這道菜的味道濃郁如南瓜湯,蟹肉鮮甜,令人回味無窮😀我哋首選條阿拉斯加長腳蟹。味道就好似濃郁嘅南瓜湯咁,超濃郁嘅蟹肉味,填滿口腔 有種立體嘅口感,讚到無得輸•同一實龍蝦更加唔使講,蒸蛋的口感細膩爽滑,搭配超濃郁的蟹肉味,讓人一試難忘😝阿拉斯加長腳蟹龍蝦海鮮蒸氣刺身套餐,都有啲像墨西哥nachos咁,一大碟新鮮海鮮,唔同醬料可選擇,整個碟面都係畫眼嘅顏色、大龍蝦的鮮甜與細膩肉質相得益彰,是海鮮愛好者的必選之作。😋而呢個龍蝦湯蒸蛋配蟹肉,就好似意粉咁,口感爽滑,但係食落去又真唔膩口😊配上法國藍龍蝦,真係一流🤗最後,我哋就嚟到今晚嘅主角,罕有法國藍龍蝦/配上新鮮溝嘅野菜,郁到你都未試過咁好食嘅組合必其實我已經飽到仲有飯粒,但係見到佢又咁豪華,我都無法忍😀在「天空虎嘯」,我享受了一場無與倫
阿拉斯加長腳蟹
這道菜的味道濃郁如南瓜湯,蟹肉鮮甜,令人回味無窮😀
在「天空虎嘯」,我享受了一場無與倫比的海鮮盛宴。這家餐廳以其精湛的料理技術和豐富的海鮮選擇,將海洋的饋贈轉化為一場味覺的盛宴,絕對值得一試😀