2024-01-03 1454 views
啱啦,話你知,我今次去咗一間熱爆嘅火鍋店試下嗰啲口水直流嘅海鮮🦞。首先,跟老闆意我哋揀咗個黃金豬骨湯底,搞到成個湯甜到入心肺!跟住啊,海鮮一上枱,即刻賣相嚟個滿分,蝦蜆仔貴妃蚌啱晒愛新鮮嘅你。食物鮮美得嚟,擺法又利害,配料之多,你估我哋唔會肚餓走人了?最正係啲vs肉,分分鐘軟滑嘅口感,完全唔韌,好過癮!而且每樣食材都讓我食得咂嘴唔停,海鮮本身嘅甜味夠晒最佳拍檔,完全俾湯底提升到另一層次呀。煲完海鮮之後,最後嘅粥底環節,店員係咁耐心教路我哋煮,煲到啲粥香滑得嚟,海鮮味又喺度淋漓盡致。值得嘅是,平日你賣甩幾百蚊,搏嘅就係呢種滿足感。我食完嘅感覺呢,仲想再嚟一轉,真係正到飛起!👍🦐🥢