2019-08-29 149 views
今天來到朋友在現祟山的家,於是打算在附近食飯。朋友介紹樓下有間西餐廳,於是就方便D落樓下食好了。估唔到,餐廳氣氛都好好,感覺幾高級!餐牌上既選擇都好多呢,除左main menu仲有dinner menu,會配上一套前菜,餐湯同飲品。我朋友就叫左set dinner,而我就散叫。呢個係跟餐既餐湯同埋前菜,餐湯係南瓜湯,店員好貼心地比多個碗我地share。我自己就好鐘意呢個南瓜湯,甜度岩岩好。跟餐既包佢比左兩條,我地可以一人一條,幾好。前菜係燒吞拿魚配芒果莎莎醬,幾清新,吞拿魚齊食得出新鮮,配合埋fruity既醬汁係幾開胃既!而餐飲我地都分別轉左做特飲,右邊係朱古力oreo milkshake,左邊係芒果香蕉millkshake!兩杯都好飲,我自己比較鐘意果味,就鐘意芒果個杯多D。另外加多左一個小食,係薯絲炸蝦。幾抵食,以呢間餐廳既價位黎講,只係$32,炸得夠脆又唔會太油,入面既蝦真係啖啖肉,配埋佢比既泰式辣醬,如果送酒應該幾正。蕃茄鮮蟹肉扁意粉Set dinner既主菜我地叫左呢個蕃茄建蟹肉扁意粉,蟹肉份量十足,茄汁亦做得夠味。可能佢係真係用鮮蟹肉,所以個意粉真係有D海水咸味,感覺真係好

蕃茄鮮蟹肉扁意粉
Set dinner既主菜我地叫左呢個蕃茄建蟹肉扁意粉,蟹肉份量十足,茄汁亦做得夠味。可能佢係真係用鮮蟹肉,所以個意粉真係有D海水咸味,感覺真係好似食緊啖啖海鮮咁。但我自己就略嫌佢有點濃味,朋友就覺得ok。

龍蝦意大利飯
呢碟risotto上枱個陣我真係哇左一聲,條龍蝦尾整得好靚,完全係高級西餐廳既水準黎!龍蝦尾應該用牛油煎過,好香,肉質亦都非常實淨,食得出係新鮮的。個飯略嫌煮得有點太過淋,不過醬汁濃淡恰到好處。

埋單唔洗500蚊以呢個格調既餐廳同埋呢個地段,我認為住係附近既街坊可以黎一試!