2022-10-17 73 views
估唔到呢間專食牛扒嘅店舖,都有龍蝦海鮮桶套餐($1688,四人份)提供!就決定同朋友一齊試吓,👉🏼頭盤:Bruschetta 做頭盤開胃菜,Bruschetta義式料理就啱哂。特別欣賞佢用嘅黑醋,甜甜酸酸,加上足粒芝士碎,配蕃茄粒同脆面包,夠醒胃!👉🏼湯:海鮮蕃茄濃湯入邊有粒粒蕃茄,口感十足!而且有元貝粒,魷魚仔,夠晒鮮味。👉🏼小食拼盤:分享光時小食無論係炸芝士,炸魷魚圈,炸蝦,豚肉串燒,每一樣嘢都好好食,炸得剛好唔會成口油。加上4款醬料,任你配搭,唔會膩。👉🏼主菜:松葉蟹鉗蟹皇醬粗管粉蟹鉗非常鮮嫩,蟹黃醬鮮味十足,加埋粗管粉唔會住得過熟過冧,讚👉🏼主菜:龍蝦海鮮桶分量真係十足!我哋四個人,都差啲食唔晒。尤其係兩隻主角:開邊波士頓龍蝦,唔單止超大隻,而且煮得啱啱好,龍蝦肉好嫩滑,食得出好新鮮!加埋有帶子,青口,蜆肉,蝦⋯真係一次過滿足晒所有願望!另外值得一提,會有印度手抓餅4份熱辣辣上菜,配上海鮮汁,夾得好好!!👉🏼飲品:破風手(沖繩香檸汁接骨木梳打特調)由於個名實在太特別,決定一時!不負所望,檸檬汁好鮮,加埋特別嘅接骨木甘香,剛好解咗食物嘅鹹味!👉🏼飲品:環法公路賽(鳳梨果肉草莓梳打

👉🏼頭盤:Bruschetta

👉🏼湯:海鮮蕃茄濃湯
入邊有粒粒蕃茄,口感十足!而且有元貝粒,魷魚仔,夠晒鮮味。

👉🏼小食拼盤:分享光時小食

👉🏼主菜:松葉蟹鉗蟹皇醬粗管粉

👉🏼主菜:龍蝦海鮮桶

👉🏼飲品:破風手(沖繩香檸汁接骨木梳打特調)

👉🏼飲品:環法公路賽(鳳梨果肉草莓梳打特調)
有夏天嘅感覺,菠蘿汁唔會太甜,配埋士多啤梨,好清甜。

唔可以唔提,如果叫凍檸茶,凍檸水,仲有全日任飲!真係大杯到你唔信。

總括嚟講,呢個價錢,絕對值得!