2019-07-05
今日去完荃灣配con, 唔想歸家煮飯,行經見到呢間平民西餐廳,所以就入左去醫肚😜本身以為呢間餐廳普普通通,但原來性價比超高,質素唔錯,又抵食!我地叫左三樣野食,海鮮拼盤、黑松露薯條,大蝦墨汁意粉,加一杯黑牛🤤🤤首先,最最最值得推介既係海鮮拼盤,有兩蝦拆左殼既龍蝦🦞鮮甜到不得了!之前仲擔心咁平,應該係平價野,點解一d都唔將貨就價,蝦肉大大淡,仲保留左蝦既鮮甜,而且好易拆,超好食!😍😍跟住兩隻生蠔,諗住會有腥味,因為真係好抵,$10隻!但原因好新鮮,完全食唔到腥味,真係可以比得上$68隻既法國🇫🇷生蠔🤩仲有兩粒大大隻凡立貝!由於無哂螺,餐廳就轉左上十隻蝦,都好滿足,無諗過二百有找既海鮮餐有咁既質素。另外,大蝦墨汁意粉都好creamy, 本身以為佢係食到成口墨汁個隻,點知唔係,係意粉係墨汁做,而唔係個醬!加埋大蝦同忌廉煮,真係好食,好creamy👍🏻而個黑松露薯條🍟唔係一條條幼身,而無厚切脆炸,加埋好香既黑松露,真係西餐必點既餐前小食❤️❤️最後,飲埋杯黑牛就好滿足!依家好少西餐廳有黑牛(可樂加雪糕🍦),所以呢款飲品令人懷念之餘,仲可以係食完一餐咁豐富既晚餐後爽返下😜