2021-09-10 51 views
大澳德發 (銅鑼灣) 💛••••••••••••••••••••••••••••••✄( •8• )✄( •8• )✄( •8• )✄( •8• )••••••••••••••••••••••••••••••♥️餐點:•蜜椒金薯牛柳粒 $118•七味炸豆腐 $68•鮑魚滑雞煲 $138•白飯 $10•鹹檸檬七喜 $25•凍檸茶 $20另收加一服務費••••••••••••••••••••••••••••••♥️食評:食得多西餐間唔時都會想食下中菜餐🤩一於食呢間位於銅鑼灣嘅大澳德發,叫餸食飯!蜜椒金薯牛柳粒,相信大家都食過呢道菜式,我自己逢親食打冷都一定會叫😋蜜椒原來係青椒,自己本身唔算太好青椒,但咁樣煮又幾香口,薯仔明顯本身有炸過幾好食,牛柳粒每粒都大大粒但又會唔韌,配埋洋蔥嘅香味,成碟食晒話咁易!聽聞餐廳食水上人家菜,咁點都要試吓佢嘅海鮮嘅!可惜朋友咁啱食唔到海鮮,唯有叫鮑魚滑雞煲嚟過下口癮😣😣一上枱職員就已經提醒我哋小心煲熱唔好掂住!個煲係非常之香!出晒煙,食落都好香,有醬油味,鮑魚切一半咁上,非常彈牙又食到鮑魚獨有嘅鮮味但唔會比醬油味蓋過😚雞份量都非常之多,好抵!七味炸豆腐份量都好多
大澳德發 (銅鑼灣) 💛
•鹹檸檬七喜 $25
•凍檸茶 $20
另收加一服務費
♥️食評:

七味炸豆腐份量都好多,呢啲香口嘢真係要係街到食先食到嗰種味道,係屋企真係好難煮到🥺炸豆腐呈一口狀,外皮唔厚而且啱啱好包住豆腐,外脆內嫩,而且有調味,熱氣但好好味啊🥺
••••∩ ∩••••••••••••••∩ ∩•••••••••••••
✄( •ω• )♡( •8• )✄( •ω• )♡( •8• )✄
大澳德發 (銅鑼灣)
銅鑼灣謝斐道477-481號肇明大廈1樓及地下A號舖

#cony去銅鑼灣 #cony食中菜 #cony食打冷 #銅鑼灣 #hkfoodie #大澳德發