2019-04-26 55 views
Easter holiday的最後一天,難得天晴無落雨,同 friend去旺角掃街邊小食。傍晚時候我哋都行到脚攰,朋友提議試下去最近嘅譽發廣場新開嘅餐廳食下嘢休息下,嚟到我先知我之前都有嚟過呢個地方,但現在已變成另一間餐廳了。距離晚飯時間尚早,所以我哋好好彩可以坐到窗邊的座位,可以一邊傾計食飯,一邊觀看窗外的繁華鬧市。餐廳中間有大投射播放MV, 眼睛不會悶。我哋分別點了兩份 set dinner, 包餐湯和餐茶的。是日餐湯係粟米湯,除了粟米外,裏面仲有忌廉同烟肉,好夠熱,很濃味,好飲。伊勢海膽海鮮炒飯,呢個飯炒得幾乾身,啱我,材料亦豐富,有海膽,魷魚,蜆,蝦;仲好大碟,我一個人食唔晒,結果唔嘥嘢將食剩嘅打包拎走。油封鴨髀伴比利時窩夫,兩隻鴨髀好多肉,我個friend話啲鴨髀醃得好入味,肉質唔"鞋"好好食,份量亦好多;窩夫鹹鹹甜甜的,味道有點像吃"牛脷酥"。飲品要了凍檸茶同埋熱蜂蜜紅棗茶,凍檸茶忘了拍照,甜甜的蜂蜜紅棗茶內有切碎了嘅紅棗,一路飲一路連渣都食埋,感覺係健康飲品。

餐廳中間有大投射播放MV, 眼睛不會悶。

我哋分別點了兩份 set dinner, 包餐湯和餐茶的。