牛頭角喺呢兩年變化好多,見證住由美食沙漠變成走到令人有選擇困難。當然,咁都係多得成個觀塘一眾地產發展商喺呢區瘋狂建設,插針咁插嘅商廈,翻新後升格成為甲級寫字樓嘅情況亦屢見不鮮。而喺云云「新盤」之中,最啱vibe嘅我諗都只有佢,#海濱匯💁🏻‍♀️。佢可以話係有晒靚view 得嚟又比較遠離擠壓觀塘區嘅一棟甲級寫字樓,幾層都進駐咗好幾間高質餐廳,就連grab n go 都有好多我愛嘅選擇!重點係大廈每個角落,包括餐廳嘅氛圍都好chill,就算lunchtime 嚟都有種放假食飯嘅閒適感。例如係呢間 Break 就真係舖如其名,幾啱tea time 嚟輕食Take 牙break,食物係西日路線,而嘅中menu每日都可能有變,想知是日推介係咩就上返IG睇先知。而飲品方面餐廳都幾有特色,可愛插畫繪製出幾杯signature drinks,睇賣相都好吸引。指定款嘅飲品喺一至五早餐時段有得免費添飲,唔止teatime抵食,平時late lunch period 仲有85折,一句講晒抵deal👏🏻!