2022-03-07
今日去咗海港城行街,晏晝就去咗食韓國嘢,喺海運大廈嘅韓國餐廳🍴餐廳有唔同款式韓國菜,譬如有韓國炸雞、炒年糕,仲有一啲fusion菜。奇太朗原味炸雞 跟鐵板芝士 198平時都好少叫原味炸雞,但佢哋跟個鐵板芝士真係好夾個原味炸雞。炸雞原味沒有其他調味,可以食得出濃濃的芝士味,再加上芝士用鐵板上,可以保到温,令到有拉絲的效果。三文魚子海膽忌廉醬烏冬 188依個屬於係fusion菜,三文魚子海膽佈在鳥冬上非常吸引,忌廉汁都好多好creamy,仲食到好濃嘅忌廉味!烏冬嘅份量都好多而且好彈口🥰明太子蛋卷紫菜包飯卷 108紫菜包卷飯亦都係傳統韓國菜,而且我都好鍾意食紫菜包飯卷,佢今次有明太子蛋卷做餡料,非常豐富而且材料十足。佢仲跟配埋一個醬汁可以點,令到個紫菜卷飯味道更加豐富和突出。番薯薯條配柚子蜜糖醬 58番薯條亦都係我非常喜愛,佢係粗身嘅番薯條,食到番薯嘅味道,配柚子蜜糖醬酸酸甜甜,更加開胃👍🏻
奇太朗原味炸雞 跟鐵板芝士 198
三文魚子海膽忌廉醬烏冬 188