假日最好就係自然醒,食個靚午餐,靜靜咁比自己休息一下。今次第一次去位於i square既割煮 櫓杏享用午餐,侍應安排我坐係窗邊,包覽維港海景,同隔離枱仲有布簾相隔,私隱度甚高👍🏻👍🏻叫左個熊本天草直送鮮魚海鮮丼一set有齊丼飯、茶碗蒸、前菜、麵豉湯同水果,相當豐富!有拖羅、鱸魚、鯛魚、紅魚、青魚、生蝦、炸蝦頭、玉子等配料,刺身好新鮮,完全唔腥,拖羅仲要入口即溶!而炸蝦頭脆到可以成隻食,對平時唔係好食蝦頭既我倍感特別!生蝦刺身超大隻,肉質豐盈彈牙茶碗蒸有菇、蝦做配料,口感豐富;西果用黎最後清清口腔,清甜超fresh!呢到門口仲有一個區擺左啲陶瓷制品比客人買,亦有新鮮食材揀,真係唔止食lunch咁簡單!

叫左個熊本天草直送鮮魚海鮮丼

一set有齊丼飯、茶碗蒸、前菜、麵豉湯同水果,相當豐富!