2019-12-07
見到 MUSEA 開左間少女系既餐廳,梗係捉人黎陪我試下啦 !! 哈哈 ~~ 下畫嘆個 TEA SET 好似話要訂位先有,咁我梗係晚餐黎,貪唔太駛等嘛 !! 黎到都真係好夢幻,整個牆都係山茶花 ~~ 都真係好靚 !! 都真係要打下卡 ~我地叫左兩杯飲品,佢竟然話要飲蘋果汁 而我果杯係 紙醉金迷,其實係芒果菠羅 LASSI,我諗黎諗去都唔知 LASSI 係乜,原來係奶昔,不過佢個底有乳酪,咁似印度果隻既 ?? Anyway,杯野我只飲到芒果味,哈哈 ~~ 但入面有塊菠羅乾,應該唔關事 ?我地有睇開飯既相,覺得每人叫個主菜應該唔夠食,想叫多個小食 (明太子薄餅) or 壽司卷,最後就梗係 三式藜麥壽司卷 win 啦 !! 首先覺得佢個樣好靚,同埋我地覺得主菜好似未飽肚 !! 哈哈 ~~ 個壽司卷都真係吸引,有和牛、蟹肉同芒果做成 三式,首先個和牛入口個燒汁好好味,除左放左一堆係面之外,夾住都有。另外蟹肉果個係夾住冇放面,入面既沙律醬好野味,面既魚籽醬咸味令到成件事提升左 !! 唔錯 ~ 反而個芒果最失色,哈哈 !!! 只係夾住青瓜,個面放d芒果醬汁。手撕南國元氣雞素麵,個素麵好好食,好彈
手撕南國元氣雞素麵,個素麵好好食,好彈牙同個冷麵汁好夾。側邊仲伴有 金菇菜同炸蕃薯。首先講下個雞,唔會好老 !! 配麻醬好好味 ~~ 但個金菇菜個人認為都幾咸下,要撈麵黎食,岩岩好 !! 佢仲配左個櫻花蝦,勁香 !!
香烤比目魚,呢個有少少失望,我期望佢會有塊好脆既魚皮,但 ... 冇囉 !! 消失的魚皮。但個魚好好味呀 ~ 又夠滑,個照燒汁好入味 !! 我覺得最驚喜既竟然係杏鮑菇,好好味呀 !! 爽脆又入味 ~~ 不過都真係細份左,我地既估計冇錯 !