2019-09-26 955 views
今日食約左好耐終於約到出嚟食嘅飯,揀左呢間dear lily,之前黎過2次,2次都係夜晚,今次係第一次日頭黎個感覺都幾唔同,可能因為佢對住過海所以氣氛同燈光都幾好嘅呢度嘅裝修好靚,佢嘅天花板都放滿左花風格比較女仔,好適合一班女仔嚟食飯氣氛都幾浪漫💕首先我哋今日lunch就叫咗個英式早餐茶佢嘅茶壺同茶杯都好靚啊,mozzarella stick ,Caesar salad 每樣上菜都好快最愛既係..呢樣buffalo wings好惹味,味道夠濃但唔會過咸我想講所有嘢食都好有水準首先沙律嘅份量好多,芝士亦好豐富食得出佢嘅沙律菜好新鮮,另外mozzarella cheese stick就熱辣辣,裏面嘅芝士非常之香口!我地仲叫左個octopus 既side dish呢樣都好好食,唔會咬唔開調味做得岩岩好2個人食左咁多樣其實都未到main course 嫁主菜我就叫左魚個魚好滑好好食之前食左咁多野都有d怕食唔落主菜但佢整得好好,creamy得黎唔會好濃味連朋友試左我個魚都這好食佢底下既薯溶都好好食,推薦大家可以一試平時好怕食魚,但呢碟真係整得好出色今餐2個人真係叫得好多,好滿足呀
今日食約左好耐終於約到出嚟食嘅飯,
揀左呢間dear lily,之前黎過2次,
2次都係夜晚,今次係第一次日頭黎
個感覺都幾唔同,可能因為佢對住過海
所以氣氛同燈光都幾好嘅

呢度嘅裝修好靚,佢嘅天花板都放滿左花
風格比較女仔,好適合一班女仔嚟食飯
氣氛都幾浪漫💕
首先我哋今日lunch就叫咗個英式早餐茶
佢嘅茶壺同茶杯都好靚啊,
最愛既係..呢樣
buffalo wings好惹味,味道夠濃但唔會過咸

我想講所有嘢食都好有水準
首先沙律嘅份量好多,芝士亦好豐富
食得出佢嘅沙律菜好新鮮,
裏面嘅芝士非常之香口!
我地仲叫左個octopus 既side dish
呢樣都好好食,唔會咬唔開
調味做得岩岩好

2個人食左咁多樣其實都未到main course 嫁
主菜我就叫左魚
個魚
好滑好好食
之前食左咁多野都有d怕食唔落主菜
但佢整得好好,creamy得黎唔會好濃味
連朋友試左我個魚都這好食
佢底下既薯溶都好好食,推薦大家可以一試

平時好怕食魚,但呢碟真係整得好出色
今餐2個人真係叫得好多,好滿足呀