2022-06-01 27 views
今次去荃灣食流水蝦,不單止大頭蝦係任食,連海鮮、串燒、熟食、雪糕同飲品,都係任飲任食,$338有得玩又有得任食海鮮,性價比非常高。呢間餐廳地方都好大,座位既隔離放左蝦缸係到,可以好方便就夾到蝦黎燒。職員首先會同你解釋燒流水蝦既流程,先將水同冰放落枱面上既鐵桶,再將蝦夾落去,等d凍到暈暈地就可以燒喇!大頭蝦頭非常多膏,食落鮮味十足,蝦肉好新鮮彈牙,有d個肚到仲有蝦籽添。食完蝦就出去拎海鮮,海鮮種類都好多,有生蠔、扇貝、大蜆、鮑魚、黃花魚等,扇貝同鮑魚都好大隻,出面有自助醬料區,有蒜蓉、辣椒、蔥、牛油等,我地自制左蒜蓉粉絲扇貝,真係新鮮又好味!我地都係主坆食海鮮,任食真係好爽!食夠海鮮後,再出去拎串燒,串燒種類真係多不勝數,有雞串、豬頸肉、雞皮、豬大腸、雞翼、魷魚、漢堡扒、蔬菜類等等,多達三十幾款,連蒜蓉包同窩夫都有。自助區仲有熟食,有咖喱魚蛋、蟹蓋、花螺、牛腩、麻辣椒鹽蝦等,但我地食得太飽無拎黎試喇!