2023-12-02 1769 views
話晒係立冬後第𝟏餐邊爐🍲唔可以求其既😎同朋友揀左去食依間人氣❤️‍🔥泰式火鍋店🇹🇭(香港🇭🇰首間分店🎊沙田新城市廣場隆重開幕啦)店舖主打自家熬制正宗泰式湯底🍲 • 仙氣寶藏海鮮金盒🌊,仲有多款泰式地道小食🧆 • 泰式野飲🍹…私心推介❣️大家記得要食埋甜品🥥招牌椰皇凍~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪寶藏海鮮手工金盒 (𝟐人份)香港新店獨家嫁🇭🇰充滿仙氣既海鮮寶盒🧚‍♀️入面有多款海鮮🌊(海蝦 • 美國桶蠔 • 爽脆皖魚 • 鮮脆桂花蚌 • 鮮活鮑魚仔 • 墨魚丸 • 鮮活貴妃蚌),有𝐝仲郁緊,勁生猛💗墨魚丸仲係每日由大廚👨🏻‍🍳人手打膠新鮮制作!唔係一𝐏𝐚𝐭粉,彈牙好多🤓.雙拼湯底,一次過滿足𝟐個口味✌🏻店員提我地未開始打邊爐前記得飲番碗湯先呀🥣相對下我就鍾意冬陰功多𝐝🧡▪古法鮮蝦熬煮🦐秘制冬陰功鮮蝦鍋湯底加左海蝦🦐 • 泰國香料熬制,酸酸辣辣勁開胃。. ▪泰國特色湯底🥥椰奶雞湯鍋雞肉 • 椰子肉 • 椰子水 • 椰奶, 小火慢熬,椰子香甜得黎,唔會油膩🤎🤍.▪四面泰牛肉拼盤🐃牛魔王不能錯過😈牛肉有𝟒種唔同既部位,同樣用左乾冰仙氣上,正中間仲捲左
話晒係立冬後第𝟏餐邊爐🍲唔可以求其既😎
同朋友揀左去食依間人氣❤️‍🔥泰式火鍋店🇹🇭
(香港🇭🇰首間分店🎊沙田新城市廣場隆重開幕啦)
私心推介❣️大家記得要食埋甜品🥥招牌椰皇凍
▪寶藏海鮮手工金盒 (𝟐人份)
香港新店獨家嫁🇭🇰充滿仙氣既海鮮寶盒🧚‍♀️

雙拼湯底,一次過滿足𝟐個口味✌🏻
▪古法鮮蝦熬煮🦐秘制冬陰功鮮蝦鍋
湯底加左海蝦🦐 • 泰國香料熬制,酸酸辣辣勁開胃。
秘制冬陰功鮮蝦鍋

▪泰國特色湯底🥥椰奶雞湯鍋
椰奶雞湯鍋

▪四面泰牛肉拼盤🐃
牛魔王不能錯過😈牛肉有𝟒種唔同既部位,同樣用左乾冰仙氣上,正中間仲捲左朵玫瑰花🌹,夠晒滿足呀👏🏻(牛小排 • 牛板腱 • 肥牛 • 牛舌)
四面泰牛肉拼盤

▪清邁雜錦田園菜盒
菇菇🍄 • 菜🥬 • 蕃茄🍅 • 秋葵…

▪炭燒豬頸肉
惹味泰國醬料醃制,表面少少焦香 • 肉又爽彈🐷
炭燒豬頸肉

▪招牌椰皇凍
必食❣️原隻泰國椰子裝住椰子牛奶布丁,表面仲加左上脆脆既椰子碎,雙重口感🤤
招牌椰皇凍

手作飲品方面🍹除左泰奶之外仲有好多款式嫁,我地就揀左
▪泰綠生椰子乳
▪蝶荳花青檸梳打水

▪𝟑款秘制醬汁 : 青檸醬(酸酸地配海鮮可提鮮) • 酸辣醬(配牛肉幾正) • 椒麻豉油 (配咩都得)

🔺以上價錢💁🏻‍♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
秘制冬陰功鮮蝦鍋