2020-03-06
呢一兩年係香港開左好多間食泰式街頭粉麵的鋪頭,係泰國就食得多...香港真係未試過!咁岩有朋友講開,所以黎左呢間試下!平日7點入坐...唔算好多人~望一望個餐牌,內容唔算複雜,因為主打都係泰式粉麵,分別有乾麵同湯麵。係泰國就真係好小食乾麵,所以都係食返湯麵最穩陣!!叫左一碗綜合同一碗牛肉,兩碗都係金邊粉。因為個湯底係一樣,佢地最大的分別只係牛肉個碗有加辣~ 而呢間鋪頭的處理方式就係係碗麵上面加辣醬~呢個都係一個好的處理方法,咁樣可以等你都試左個湯底真係想加先加辣!個湯味道算濃既~ 鹹酸鹹酸...完全係泰國人的口味~或者未必岩所有香港人的口味~ 但作為泰國菜FANS的我..絕對係岩岩好!!!每台都仲會有唔同的味料俾大家唔夠再加~ 當日我就覺得可以再酸的辣的...最後加左酸汁!加完之後成碗的味道係更加濃~ 所以大家試完個湯真係可以試下再加呢的落去!!除左麵之外,都仲叫左小小串燒,真心推介魚餅~ 因為真係泰國味~ 香料味好夠,又辣辣地,加埋佢個汁~ 超好食尤魚份量都OK既! 汁同其他一樣都係燒烤汁!!甜甜地,同尤魚十分夾!!總括黎講,呢間鋪頭你可以試既!! 粉麵唔錯!今次冇加錢試佢和牛~ 下次
平日7點入坐...唔算好多人~
總括黎講,呢間鋪頭你可以試既!! 粉麵唔錯!
今次冇加錢試佢和牛~ 下次再黎就可以去試下!!