2018-04-17 42 views
之前係新假期到見到元朗有間新開車仔麵,咁岩又係元朗整完野,就去食下,篤篤車附近都好多咪錶位,流動率都好高下,好易泊到車。之前係新假期都見到佢介紹過,食車仔麵用泰國湯底,夠特別,因為我食左咁多年車仔麵都只係食牛腩湯或清湯。以到有5款湯底比你簡,見到泰國鱷魚湯底係3隻手指,當然一定要試下,另外仲叫左2隻手指既冬蔭公湯底,小食我地叫左泰酥炸雞翼(原味),網紋春卷,一杯凍檸茶,一杯凍咖啡。泰國鱷魚湯配油麵,紅腸豬腸蘿白豬紅($40) 開頭諗緊會唔會好重薑味同腥味,點知係一D 都冇,飲落去個湯好濃郁,落足料,唔會好似用水溝稀左,好鮮甜,好似豆腐湯,以個湯我覺得好驚喜,我同囡囡都飲晒成配湯,飲完唔會覺得好口渴!而油麵煮得岩岩好,豬腸冇其他臭味,係新鮮豬腸,好入味,蘿白豬紅切到細細粒,易入口,蘿白好淋冇根。冬蔭公湯配粗麵,墨魚仔牛柏葉墨魚丸芝士腸芝士丸魚旦($52)冬蔭公湯中辣已經夠辣,酸酸辣辣好正,湯底濃郁,好足料,又係連碗湯都飲晒,粗麵同餸份量夠多,墨魚丸芝士丸魚旦夠彈牙,牛柏葉夠爽口,墨魚仔夠新鮮。泰酥炸雞翼(原味)($26)炸得好香脆,新鮮炸起,咬落去好重香茅,鹹鹹地,點埋個醬汁,好惹味。網

泰國鱷魚湯配油麵,紅腸豬腸蘿白豬紅($40)

泰酥炸雞翼(原味)($26)

網紋春卷($26)
新鮮炸起,口感鬆化,食落唔油,配埋個特製醬汁,真係好好味!

如果食得辣,店長都推介咖哩湯底

2018-04-16
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$80 (Dinner)