2024-08-17
這家車仔麵想了好久要不要推介,因為有機會之後要排長龍🤣我已經食過幾次,質素穩定,基本上每款食物都維持很好的水平~ 絕對稱得上,油尖旺最好吃的車仔麵,而且都有同老闆傾過偈,睇得出佢係對食材有要求嘅人😇😇⭐️金沙脆皮牛坑腩 $58第一次食有鹹蛋黃嘅牛坑腩,呢個菜式要煮得好,絕對唔容易一唔覺意就會令到牛坑腩好韌,誘人嘅鹹蛋,好邪惡,但係真係好好食!外脆內軟😍😍😍⭐️自選面$45包三個餸 (加送$8一個)我哋揀咗日本糖心蛋、陳皮咖喱魚蛋、豬大腸、生腸、白蘿蔔、香菇炸醬之前食過京蔥羊肉餃,好正,不過今日冇晒😭醬汁有經典車仔麵選擇:辣醬、咖喱醬、沙嗲醬、腩汁,最正係可以一次過揀幾樣😳😻👉🏾我好推介佢哋嘅豬大腸,洗得好乾淨,亦都冇羶味~👉🏾白蘿蔔完全冇喳,好清甜👉🏾日本糖心蛋🥚唔知係咪蘭王蛋,流晒心咁,超正👉🏾香菇炸醬都好正,食落好香,問咗老闆原來加咗冬菇、辣椒、韓國辣醬,同譚仔完全冇得比,誠意之作,仲要大大兜👉🏾個河粉好滑,同埋夾起唔會碎,晶瑩剔透,老闆話係特登向菜檔訂,佢都唔知個河粉係咩種類嘅河粉,所以我哋自己冇得買啦,要食嘅話就過嚟食啦!👉🏾湯底好清甜,用咗豬骨、雞、粟米、洋蔥、蔥,好足料!⭐️咖喱
⭐️金沙脆皮牛坑腩 $58
之前食過京蔥羊肉餃,好正,不過今日冇晒😭
👉🏾我好推介佢哋嘅豬大腸,洗得好乾淨,亦都冇羶味~
👉🏾白蘿蔔完全冇喳,好清甜
👉🏾日本糖心蛋🥚唔知係咪蘭王蛋,流晒心咁,超正
👉🏾湯底好清甜,用咗豬骨、雞、粟米、洋蔥、蔥,好足料!
⭐️咖喱雞扒飯 $70
咖喱用料一啲都唔平,有澳門大良昌記咖喱、咖喱粉、咖喱磚,所以食落咖喱味好豐富,好濃厚,同埋食落更加香,雞扒烤至金黃色,好香口😘🤩
⭐️椒鹽八爪魚咀$42
椒鹽八爪魚咀,新鮮炸起脆卜卜,八爪魚咀有口感