2016-07-28
住沙田的我好中意去大圍搵食, 因為少左好多喼,心情都舒暢D~~~~今日我同同事放左工就黎左風車, 吹下水, 食下飯, 發洩一下工作上既不滿我們一行二人,不過STAFF 哥哥見我地多野(係, 我順手拎埋D淘寶番屋企), 比左個4人位我地,so nice, 要加分先來杯Hoegaarden(rosee) !呢隻酒不是很多地方有賣~~其實Rei真係好中意飲呢隻啤酒, 因為佢唔苦,仲有淡淡莓味, 而且係浪漫既粉紅色! 而rei 也曾在大型貴價超市買過樽裝的,可是味道有一點不同, 還是這種新鮮倒出來的特別好味, 而且酒精不重, 可以飲多兩杯最重要係呢度happy hr 買一送一, 唔飲就蝕啦我們點了兩個set share, 先來前菜蕃茄包來送酒!煙三文魚配酸忌廉脆餅三文魚夠味, 餅也很脆,咬下去真是咯咯聲牛油果帶子配芒果莎莎牛油果味比芒果濃, 帶子很甜, 而且也是有個脆餅底餐湯是西班牙涷蕃茄湯這個口感好奇妙, 跟一般我飲開的湯不同, 如果話佢係湯,不如話佢係蔬果汁既朋友! 飲落口感似果汁般清爽,仲有好大陣青瓜味燒肉眼扒配焦糖菠蘿其實因為我同同事都好中意食燒菠蘿而叫(笑), 我地一d都無失望, 個
最重要係呢度happy hr 買一送一, 唔飲就蝕啦
我們點了兩個set share, 先來前菜
蕃茄包來送酒!
牛油果帶子配芒果莎莎
餐湯是西班牙涷蕃茄湯
燒肉眼扒配焦糖菠蘿
牛扒有牛香, 我們點了7成熟,
但估你唔到最好食最想番來再食既係個薯條!! 條條粗身炸到金黃色, 外脆內軟, 熱辣辣, 超好食
那個紅椒汁很有印度香草醬風味, 跟乳豬超搭配~~~~~
最後飲杯餐飲, 熱檸水就夠晒清新