2016-04-07 493 views
同事說有新茶餐廳剛開,於是,好奇的我便第一時間去試試。中午十二時三十分,入到去座位都差不多坐滿,幸好,有一張四人枱,卡位也比想像中闊落。聞說這間店請了曾任職澳洲牛奶公司廚師,所以二話不說就叫咗特餐,「沙嗲牛肉通心粉配香腸」!食具用鐵造的,感覺幾懷舊,用鐡碟的沙嗲牛肉通心粉配香腸,賣相幾好!入口沙嗲牛肉軟硬適中,不過沒有牛肉味,沙嗲亦唔夠香!這條香腸可以用難食形容,唔熱又有雪味!通心粉軟硬度適中,但湯底夠熱,味道還可以!厚切多士,烤得夠脆,兩面夠均勻,塗夠牛油,咸香味十足!食完個餐,梗係要飲一杯奶茶先可以算完滿,原本想試一試熱奶茶,但我哋用了5分鐘叫人去落單,店員話會叫其他人過來,再用了5分鐘等加三次叫人帶單。最後,過程需時十幾分鐘先可以落單,有點燥,所以要叫杯凍飲平衡一下!老實說,奶茶不夠滑,茶味夠濃夠香,可能冰塊多茶味比其他奶茶較淡。明顯地佢哋好似未配合到中午時間嘅繁忙。附近沒有太多這種茶餐廳,所以我會再來試多一次!

,唔熱又有雪味!通心粉軟硬度適中,但湯底夠熱,味道還可以!
沙嗲牛肉通心粉配香腸
厚切多士,烤得夠脆,兩面夠均勻,塗夠牛油,咸香味十足!

明顯地佢哋好似未配合到中午時間嘅繁忙。

附近沒有太多這種茶餐廳,所以我會再來試多一次!
2016-03-29
$42 (Lunch)