2019-01-13
聯發茶餐廳聽講係發哥成日去嘅茶餐廳,想見佢真人嘅就碰吓運氣啦,不過我就見唔到喇😭.早餐🌤$43牛油多士🍞多士有兩片,焗得好夠脆😋可惜牛油落得太重手,增加咗油膩感,同時令多士有少少部份變淋,影響咗個口感😞.炒蛋🍳呢度重點嘅項目當然係炒蛋啦🥚呢度嘅炒蛋幾香滑,有蛋香,熱度對辦,顏色金黃,賣相好靚,保留左少少蛋汁,唔會過熟或者太生🤩或者未達到澳牛嘅水準,但亦都不遠已~單單係為咗呢個炒蛋,已經值回票價🤑.五香肉丁麵🍜我嘅選擇係五香肉丁出前一丁😚跟餐可以轉出前一丁,而且唔使加錢,係個好好嘅賣點💸出前一丁嘅麵質係幾爽口,火候控制得好,配埋香濃嘅五香肉丁一齊吃, 不俗🍖而且份量十足,係有一個完整嘅麵,食完相當飽足🤤.凍奶茶🥤好似細個係街邊茶檔飲過嘅味道,但係我覺得有少少欠缺茶味,欠回甘🍂因為我比較偏愛多奶嘅感覺🥛.巧味道指數👅:6.5/10再食過指數🏃🏻♀:5.5/10錫荷包指數💸:5.0/10.聯發茶餐廳 (九龍城)九龍城侯王道2-4號地下1號舖.
早餐🌤$43
牛油多士🍞
炒蛋🍳
五香肉丁麵🍜
凍奶茶🥤
巧味道指數👅:6.5/10
再食過指數🏃🏻♀:5.5/10
錫荷包指數💸:5.0/10
聯發茶餐廳 (九龍城)
九龍城侯王道2-4號地下1號舖