2016-04-01
咖哩斯華力腸雞扒飯,條斯華力腸又香又脆並肉味濃,又會咁好食既?定係因為我成年無食過呢?咖哩汁味道唔錯,都係港式茶餐廳味道。細心地加左少少忌廉喎,增添香氣及幼滑感覺,good。招牌煎雞扒邊有得輸,皮香肉嫩,味濃香口帶肉汁。搞錯呀 ﹗合記嚴禁炒底?我一向都唔食白飯,一定要炒底架喎,今次算數 ﹗我今日唔想食出前一丁,白飯照殺 ﹗合記堅持唔比炒底,陰功 ﹗咖哩加少少忌廉點綴,好香又好好味喎。半條斯華力腸熱辣辣,外皮脆卜卜,裡面肉嫩多汁。雞扒鮮甜滑溜,不乏肉汁。咖哩、白飯撈上斯華力腸雞扒非常好食,所有掉入口就最正。黑椒火腿香草豬扒飯,黑椒汁甜而不辣,黑椒味溫柔而含蓄,適合大眾口味,不過無辣不歡的我當然越辣越好越開心啦。火腿、香草豬扒跟百搭黑椒汁非常夾,更加好味道 ﹗豬扒有咬口又有肉汁,加飯加黑椒好好食呢 ﹗合記就算加錢都唔肯做炒飯底,照食白飯啦 ﹗合記既炒河經常賣晒,今日又無得食喇,唯有食 set lunch 囉。香草豬扒腸仔飯配黑椒汁,黑椒調得厚薄適中,香而帶點辣,好味 ﹗一小片惹味豬扒、一小段香口腸仔搭上黑椒汁白飯,簡單而美麗,越食越起勁 ﹗乾爽飽滿既白飯、juicy 腸仔豬扒、濃郁甜美黑椒
香草豬扒腸仔飯配黑椒汁,黑椒調得厚薄適中,香而帶點辣,好味 ﹗一小片惹味豬扒、一小段香口腸仔搭上黑椒汁白飯,簡單而美麗,越食越起勁 ﹗乾爽飽滿既白飯、juicy 腸仔豬扒、濃郁甜美黑椒汁,食到停唔到口啦。
咖哩斯華力腸雞扒飯
黑椒火腿香草豬扒飯