2010-07-20 160 views
家人一向對飲茶情有獨鍾,所以每個星期梗有一兩次~ 不過太子旺角啱心水既茶數唔係好多,今日又黎呢度試下。一黎到即刻有位唔駛等,客人都唔算少,都坐得幾滿下~ 呢度環境唔算好差,非常光猛,不過D檯都有D迫,而且D冷氣勁凍~~~ 食物選擇都係無咩特別,種類唔算多,唯一幾好既係可以D 點心揀兩件或者四件,唔駛勉強食唔哂~~~我地叫左 3 個點心一個炒飯,不過所有食物都係麻麻地,無咩邊樣係好食既。叫左一個菜干豬骨粥,好快就黎到啦,不過一食就覺得好鹹呀!!!! 而且唔太香菜干味,無咩料,唔係幾好食。另外叫左一個甜薄罉,材料係花生椰絲,其實呢個味道係唔會難食的,不過佢個皮幾厚下,而且D椰絲好粗粒,食落口感一般,但味道唔差。叫左一個四式水晶包,雖然佢有 4 款,但有一款綠色既餡我食極都唔知係咩,只係似染左色既蓮蓉。總括 4 款都係偏甜口的,個皮都係好厚而且有DD硬,味道都係麻麻地~ 最後就係個炒飯啦,個炒飯都係唔係太好食,我地叫左個蝦醬生牛肉炒飯,不過食落唔係好覺有蝦醬味,炒得唔勻,忽然有一兩啖會勁鹹。而且個炒飯唔夠乾身,幾濕下,都係唔好食呀!!! ><總括呢間酒樓都無咩可取之處,所以應

總括呢間酒樓都無咩可取之處,所以應該唔會有下次啦。
甜薄罉~ 個皮好厚呀
勁鹹既粥
水晶包~
太濕既炒飯
$48 (Lunch)