2020-04-02 85 views
好耐冇黎又一城,人流比之前少咗好多,不過仍然係食晚餐嘅好地方,經過見到王家沙變咗另一個樣貌,菜式都有改變,所以試一試佢。《蟹粉小籠包》外皮夠薄,湯汁亦都幾多,蟹粉味都算突出,整體來講幾高質。《上海話梅骨》細細舊食起嚟更加滋味,排骨肉唔乾身,而且醬汁啱啱好,醋味香濃,甜甜地好好食。《韭黃炒鱔糊》略嫌汁太多,食得多會覺得有啲鹹,不過味道都唔錯,鱔糊比較林。《石鍋鮑魚飯》整餐飯最喜歡的一個菜式,配料好豐富,炒得好香,如果飯可以乾身番少少就更好。《五香牛展擔擔麵》花生醬湯底,好濃郁之餘唔會好‘傑’,所以唔會食到好飽濟。麵條幾爽口,牛展方面正正常常都幾淋,好味! 總括嚟講,王家沙花樣年華俾我感覺更有驚喜,菜式多而且味道唔錯,係聚餐之選。

《蟹粉小籠包》
外皮夠薄,湯汁亦都幾多,蟹粉味都算突出,整體來講幾高質。

《上海話梅骨》

《韭黃炒鱔糊》