2019-05-12 2559 views
第二次黎到呢間好有feel既泰國餐廳食晚飯,都係果句,我覺得佢好可能係大埔市中心入面,味道最正既泰菜之一,質素都仍然保持到,係有驚喜既先黎有個沙律黎做一個開胃前菜,佢係青木瓜沙律,口感極爽口得黎,青木瓜切絲又帶有d韌性,所以食落 “拾拾”聲!正!味道就夠曬香濃了,本身既青木瓜既汁,加埋檸檬,少量辣椒等,味道真係好泰國!好開胃,絕對值得一試小食拼盤就岩曬同同枱share了,入面有 4款小食,我個人最喜歡既就係煎香餅,因為香口得黎,魚肉又有d彈牙,點埋泰式辣醬,無得頂主菜到了,終於食到呢個原個椰青椰漿海鮮飯!睇個賣相都覺得正啦!非常吸引!原個椰青挖空,放入海鮮飯,唔好以為d椰汁無左。。。餐廳會比埋入面既椰汁你飲!真係無偷雞架!入面除左有幾款好味既海鮮,真係每啖飯都有超香濃既椰漿係度,飯香味直撲味蕾,而且整體份量都幾多,呢個性價比都真係唔錯,會再有下次如果鍾意食炒飯嘅朋友,真係不妨試一試佢既然都咁多椰汁味道,我同朋友都分別叫咗一個椰青,同埋一個椰青沙冰 (菠椰),椰青當然清甜,但係估唔到椰青變咗沙冰的形態,依然都係咁 “椰”!真係絕對有驚喜

如果鍾意食炒飯嘅朋友,真係不妨試一試佢

$150 (Dinner)