2007-09-10
獅子有七五折優惠, 見很久沒有來吃過, 加上可以沒保留的叫, 又來吃個晚餐.一貫的不少客人, 都要等一輪先入得. 當然, 比隔離的人龍為短. 由於食物係美式份量, 即係唔慌細, 都係要小一點為上算.Ruby Refresher煥然一新$92: 9分, 要了杯大大的signature non-alcoholic drink Ruby Refresher, 包括有orange, pineapple, cranberry juice同埋Pina Colada. 份量十足, 真係夠兩個人分, 味道都係酸酸甜甜個隻, 不過都唔會溝得太酸的, 飲兩啖又真係有點清新感, 大熱天時先飲這個係不俗的開始.Club House Salad牛油果雞肉沙律$128: 9分, 先來個沙律, 除了有菜之外, 仲有輕炸的雞肉, 鮮牛油果片, 鮮番茄, 車打芝士同煙肉, 個dressing係Avocado ranch, 另外用碟上. 碟沙律都相當大份, 雞肉炸得不會太老, 好香口, 跟菜一起吃就中和一下. 菜係幾新鮮, 成個感覺係好清新.Build your Own Ribs Platter燒排骨拚盤$242: 7分
Build your Own Ribs Platter燒排骨拚盤$242: 7分, 揀了兩種口味, Classic Barbecue經典燒烤汁同Honey Barbecue蜜糖燒烤汁. 其實仲有香辣汁同照燒汁揀, 不過都係揀了大路一點的選擇.
燒排骨係這裡的主角, 但係是晚的水準好像不及之前. 火候控制得麻麻, 面頭的肉係烤得黑黑硬硬的, 肉質一般, 實實的, 兩款去比就以蜜糖燒烤汁較為香甜, 蜜糖味都幾吸引, 經典燒烤汁就濃了點.
Chocolate Tallcake $84: 8分, 又係好大杯, 有雲尼拿雪糕同朱古力蛋糕, 再加上點朱古力醬. 其實係幾甜的, 不過雪糕同朱古力蛋糕一齊食就好一點. 相當典型的美式甜品, 一般港人或許不太接受, 小弟就感情分搭救, 都幾滿意.
環境較嘈, 但坐在餐廳的一角, 都幾舒服的. 服務係美式那種, 令人滿意. 整體感覺係唔差, 但下次沒有了七五折, 比原價的話, 似乎就好貴了.