2020-12-08
今次介紹既係我係香港最鍾意既台式飲品,店鋪標榜"糖度低於市面一般飲料約一半",如果唔鍾意太甜成日叫半糖微糖既朋友絕對可以一試。-🍹 荔枝紅茶配桃膠💰24 (M)(👅: 9.5/10)店鋪主打茶而唔係珍珠奶茶,荔枝紅茶非常消暑,因為比市場糖度小一半,就算叫正常甜都唔算甜,係淡淙既甜味唔係死甜,茶味濃,飲到小小荔枝香味,飲完完全唔覺得有好邪惡嘅感覺。桃膠係一種養生保健嘅食材同中藥,可以話係平民版燕窩,因為食落口感都好似燕窩而唔係雪耳,膠質唔似硬膠個種感覺,比較黏D,會有淡淡既甜味,加落茶入面有豐富既口感,而且桃膠份量好多,飲到尾都仲有。香港既台式飲品除左唇茶都無咩點見到有得加桃膠,但桃膠始終係中藥,唔可以食太多,如果怕身體唔可以咁補可以試下其他配料好似奇亞籽。-🌟唇茶係旺中,尖沙咀都有,近排仲係葵廣開左分店。旺中店人氣高,每次去都有人排緊等緊,大概等5-10分鐘,鍾意健康D既台式飲品絕對可以黎試下。-👅味道: 9.5/10🍴環境: 5/10💰消費: $24 (服務費: NA)
🍹 荔枝紅茶配桃膠💰24 (M)(👅: 9.5/10)
荔枝紅茶
🌟唇茶係旺中,尖沙咀都有,近排仲係葵廣開左分店。
👅味道: 9.5/10
🍴環境: 5/10
💰消費: $24 (服務費: NA)