2023-06-29
每次嚟到「火土燒肉,」都覺得非常舒服,除炎炎夏日餐廳嘅冷氣真係非常充足,可以舒服同嘆住咁燒肉🤭又可以體驗露營感覺,而且喺尖沙咀K11樓上真係非常就腳,地鐵站上緊都係5分鐘咋🥰今次你試吓佢哋嘅午市套餐,份量真係非常夠,仲有埋麵豉湯白飯同配菜,而且真心用咗上乘嘅食材,口感真係非常突出,另外仲有一啲熟食套餐,無需燒烤技巧可以即點即享用🤭套餐加$25就可以品嚐到黃豆粉雲呢拿雪糕或者抹茶雲呢拿雪糕,香滑冰凍嘅雪糕非常大實在!而且重有日式蕨餅可以品嘗埋!🐖豚60g+🐓雞60g 套餐因為我係好鍾意食豚肉,其實每次食燒肉都會必點,我最鍾意食半肥瘦嘅豬腩肉,食落特別柔軟,感覺豬腩肉一般嘅微筋質感都冇埋,點解食才可以咁正😳🥩牛 60g + 雞60g 套餐朋友點嘅牛肋肉亦非常有牛肉味!嫩滑嘅雞肉表面仲特登留返雞皮,口感香滑柔軟😋😋😋鯛魚燒深色啲嘅係紅豆味手鯛魚燒,白色嘅係奶黃味鯛魚燒,鯛魚燒仲可以擺落燒烤爐翻燒,外面燒到金黃色,食落暖笠笠嘅紅豆醬同軟滑奶黃醬,呢個真係冇得輸!椰菜火山胡麻沙律估唔到呢個沙律真係咁震撼!非常大份量😳上邊鋪滿左蟹子,椰菜份量非常足夠,配合埋胡麻醬嘅味道,鮮甜爽口重好清新,燒肉食得
朋友點嘅牛肋肉亦非常有牛肉味!
嫩滑嘅雞肉表面仲特登留返雞皮,口感香滑柔軟😋😋😋
鯛魚燒
估唔到呢個沙律真係咁震撼!非常大份量😳上邊鋪滿左蟹子,椰菜份量非常足夠,配合埋胡麻醬嘅味道,鮮甜爽口重好清新,燒肉食得多解油膩嘅時候,必點🫶🏻
咁大個女都係第一次自己燒鰻魚!冇諗過原來咁容易燒到,同埋即燒即整真係份外好味!鰻魚非常軟滑可口,係一咬落去就感受到鰻魚嘅鮮甜,嗰個蒲燒鰻魚汁加埋落去,即刻覺得自己變咗廚神😂真係有種出去食鰻魚飯嘅感覺!
面層灑滿了彩色芝麻粉,店員溫馨提示,每一面只需燒幾十秒就得,增加吞拿魚香味,外層燒到外熟內軟,脂香中帶甜嘅炙燒味🥰