2025-06-03 38 views
我每日放工都會途經裕民坊商場,見到來自新加坡老品牌的豆乳甜品店jollibean,以擁有30多年歷史,佢哋的原材料是用上A級加拿大黃豆及每日新鮮石磨豆製造,間中仲會出季節或期間限定款,最近出咗開心果豆乳、豬仔包同牛角酥各分店不時會有甜品/飲品加購優惠,我即刻買返屋企試下先🥰🫰🏻🌟爆餡芋泥肉鬆豬仔包 將豬仔包與台灣芋泥、肉鬆結合,鹹甜交織,芋泥綿密濃郁,肉鬆增添酥香,麵包外脆內軟,做早餐或下午茶都好適合🌟三色芋圓西米露 經典港式糖水搭配台灣芋圓,三色芋圓(紫薯、地瓜、芋頭)視覺吸睛。西米露滑順,芋圓Q彈有嚼勁,夏天消暑必備🌟樽裝木瓜雪耳豆乳茶 結合木瓜、雪耳(銀耳)與豆乳,養生與創意兼具,瓶裝方便攜帶。木瓜香甜,雪耳脆滑,豆乳濃郁,整體清爽不膩,健康又好味😋🌟黑白芝麻奶蓋 芝麻控首選!黑芝麻與白芝麻雙重香氣,搭配鹹甜奶蓋。 芝麻味濃厚,奶蓋綿密,可依個人口味選擇甜度,口感層次豐富。

🌟爆餡芋泥肉鬆豬仔包

🌟三色芋圓西米露