2018-04-23 66 views
閒日行下元朗穩野食,中午餓啦就四圍穩下餐廳,無故發現呢間,裝潢唔係特別輝煌,但睇落好整潔👍🏻🤘🏻。我地12:15到埗坐左十分鐘就滿座😮同女友一人一套餐,試下唔同湯底,小菜同小食🤩,唔記得寫粉麵,個侍應姐姐好快就睇到同我地講,最後叫左米線。杯薄荷青檸梳打最先到,我去就喪插檸檬😛,飲落有點小清新,喉嚨好舒服,小甜,青檸味好足夠。兩碟都係以馬拉盞味既小菜,我十分欣賞,因為味道絕對比外面幾十蚊碟更好,十分香濃,菜靚無苦澀味,菜心同芥蘭之間我會選芥蘭,食落唔太咸,又有小甜味中和返。😛我地叫左原味雞翼,雞翼好脆,新鮮炸起,肉嫩,雞醬就無分別。😍春卷熱辣辣,好香口,另外佢無乜油,入面餡都多,十分好食🙏🏻🙏🏻🤩女友的冬蔭公湯底食得到係正完湯底,辣味剛剛好(小辣)米線夠淋,紅腸差不多,滷水雞翼滷汁調配得好入味。😍💡鱷魚湯底飲落好多中藥feel,但個湯底好鮮,甜同小油,好易入口。配菜既冬菇羅白都入味,夠淋。咖哩魚蛋有點辣,咬落去爽口。飽到上心口,個人覺得價錢適中,比同區相若既餐廳好。🤘🏻

飽到上心口,個人覺得價錢適中,比同區相若既餐廳好。🤘🏻