2024-09-07
漢城美食 @尖沙咀🪡尖沙咀金巴利道74-76號地舖💰人均$120-$150嚟到韓國街一定揾返間正宗韓國餐試吓,經朋友介紹漢城美食係由韓國人主理,保證係好食正宗韓國料理。餐廳環境整潔,座位寛敞,啱哂一班朋友嚟食/家庭聚餐。Menu菜式種類又多,滿足哂大家要求❤️✨前菜小食一坐低就好快上前菜我哋食,每張枱都有三款前菜,泡菜,芽菜同蔬菜煎餅,值得一提煎餅好好食😍🦀️醬油蟹 +紫菜飯 $190韓國餐廳必點醬油蟹,肉質鮮嫩,口感豐富,本身都驚會好鹹,點知味道啱啱好,仲帶有甜味😍好食,mix埋紫菜飯一齊食仲可以中和返蟹肉油膩感,仲可以自製唔同形狀既飯團🍙。🥣年糕人參雞湯配白飯 $119撈起見到份量超足料,湯頭鮮甜,雞肉煮得軟嫩,加埋淡淡人參香味,飲落超滋補,年糕煮得啱啱好,Q彈口感,吸收哂湯汁味道,再配埋飯一齊食,超級大滿足。☀️🍸生米酒 $105食韓國菜點少得生米酒,一枝足足有75ml,份量啱啱好夠兩個人一齊share飲,酒精濃度6%,飲落帶有一絲絲甜味,口感順滑,Jeng😍
🪡尖沙咀金巴利道74-76號地舖
💰人均$120-$150