2022-11-07
做嘢夜咗,做到9:30,附近茶記都last order咗,本身以為佢都截咗單,點知姐姐都好熱情招呼我哋,話仲可以落單。叫咗芫荽刀削雞麵同餃子,刀削麵係綠色嘅,坐喺座位度可以望到,廚房窗口師傅拎住綠色嘅磚(麵團)一刀刀咁削落去,之前又食過其他地方嘅刀削麵,但係普遍都一般,反而呢次有驚喜,面嘅口感幾有咬口,睇落去唔係好多,但係其實都夠飽,加埋雞湯同雞件,雞湯尤其好飲,呢啲天氣飲落去都好舒服。雞件就有皮同骨,唔會話好柴好乾,配埋湯一齊食,感覺都唔錯。而餃子大大粒好足料,不過價錢上來講就貴咗少少,$68得10粒,但係手工整,都算係咁。最後叫咗個豆沙煎餅,$49 有6件,價錢上來講就略貴,不過係即炸同埋都好香口,好食嘅。最後有飲埋豆漿,自家製口感比較棉密,如果可以出埋少甜版就最好🤣整體來講都好好味。
整體來講都好好味。