2020-06-07
呢間餐廳環境舒服,又近海,喺海旁旁邊食飯都幾舒服,質素真係唔錯,個價錢絕對對得起個質素,要辣嘅有辣, 又有泰廚打理,唔係得香港人,要食正宗泰菜黎呢度就岩。🔸Onion and Okra 香炸洋蔥秋葵絲 $62 配上青醬, 炸粉幾薄, 口感香脆,啱啱炸起新鮮滾熱辣,不過我唔係太食得慣炸嘅秋葵,味道上幾好但又講唔出係咩味🤣🔸Grilled Squid 原隻炭燒魷魚 $108 d魷魚一啲都唔乾,仍然保持濕潤,而且配上泰式辣醬,酸酸甜甜非常開胃! 分量都好慷慨🔸Stir-fried Minced (Chicken) 泰式香雞肉羅勒葉包 $138鍾意食辣嘅人一定要叫呢個, 非常多嘅香料而且有好多配料如豆、青紅椒增加口感, 炒得唔乾,底下仲有好多汁。 重點係好濃味又辣又鹹, 包住生菜食一流, 一路食啲汁一路流出嚟! 生菜都好新鮮,咬落去非常脆口。🔸Crabmeat fried rice 泰式蟹肉炒飯 $148 上面一嚿嚿圓形就係蟹肉,食得出肉嘅鮮味,而且係肉份量都好慷慨,一d都唔呃錢。Mocktail🔸Fruit Float $58好freah~ 好多果汁🔸Yellow Sky $58pineap
🔸Onion and Okra 香炸洋蔥秋葵絲 $62
🔸Grilled Squid 原隻炭燒魷魚 $108
Mocktail
🔸Fruit Float $58
好freah~ 好多果汁
🔸Yellow Sky $58
pineapple、橙汁呢d都係我鐘意,酸酸甜甜,很開胃~