2019-05-28 1781 views
一到可夏天,一係就落雨,一日就熱到傻,最好就係去大型商場嘆冷氣,咁就落雨也不怕~ 落雪也不怕~ 新城市係一個好好既選擇,行街食物咩都齊,今次黎到又有得試新餐廳啦餐廳係食星馬菜,全部經典菜色都可以係呢度搵到,選擇都幾多檸檬薏米飲 ($28)唔知係咪星馬比較熱,所以都好興飲檸檬薏米,薏米有去濕功效,係香港呢個咁濕既地方飲都好適合白灼通菜 ($28)醬汁另上又幾細心,咁我呢D鐘意全走既人就唔洗逼住食醬,仲加左少少蝦乾,就算食白灼菜都無咁DRY新加玻白胡椒肉骨茶 ($78)我鐘意食新加玻肉骨茶多過馬拉版,因為我好鐘意食胡椒,呢度既白胡椒肉骨茶胡椒味夠曬重,用料亦好足,堆到滿滿的,有好多豆腐卜,仲有豬手、排骨,如果一個人食加個白飯一定夠飽手撕雞喇沙摻摻 ($88)喇沙係食星馬菜不可缺少的一環,喇沙湯夠濃,香辣齊備,摻摻即係米粉加油麵,係星馬獨有食法,咁岩兩款麵都係我鐘意食的,一次過滿足兩個願望
餐廳係食星馬菜,全部經典菜色都可以係呢度搵到,選擇都幾多
檸檬薏米飲 ($28)
白灼通菜 ($28)
新加玻白胡椒肉骨茶 ($78)
手撕雞喇沙摻摻 ($88)
2019-05-25