<<Thursday Couple 尋食記👣😋>> 天氣突然轉涼,同男友係旺角整完啲嘢,就想搵間辣嘢食下,🔥🔥諗緊食啲川菜,麻辣嘢暖暖胃🤣之後就係OR搵至呢間嘅麻辣小聚,地方好似比較隱蔽,要上樓上!因環境寬敞,而且冷氣開得比較大,開頭男朋友問做乜開咁大冷氣,因為本身今日都幾涼😂😂😂🤣,開頭有啲凍!點知食食下,就發現原來真係要開咁大冷氣😂😂😂🤣🔥食物種類好多,一般嘅川菜,同埋麻辣嘅食物為主,而且菜式比較傳統,所以如果想食傳統麻辣小菜,可以嚟呢度🤙🏼🤙🏼唔好睇佢睇落似一間普通嘅餐廳,但係嘢食啲鑊氣,同質素我諗同出面嘅酒樓小炒絕對媲美,可能好正宗添!🥳🥳首先想講,侍應禮貌好好,同埋會介紹啲菜式俾我哋!先俾咗個頭盤我哋,係小辣嘅醃蘿蔔,裏面酸酸地,又有啲辣嘅香味,好開胃!👍🏼開頭好想食佢哋招牌菜,水煮魚,但我自己唔係好食魚,跟住佢話可以幫我轉成牛,一食,真係好正🤣🥳又香,而且又唔會太油,加上花椒同啲辣椒乾炒得好,牛肉又夠嫩,無得輸!聽侍應講,呢個係正常辣度,我都仲可以handle到,而辣度可以同佢講!較翻自己中意嘅!🌶🌶🌶之後就係冷盤,口水雞,佢嘅口水雞味道,好
<<Thursday Couple 尋食記👣😋>>

醃蘿蔔

水煮牛肉

之後就係冷盤,口水雞,佢嘅口水雞味道,好似同岀面一般唔一樣,呢個好似好正宗,上面加咗啲芝麻好香,最緊要係啲雞好嫩滑,連雞皮一齊食都冇問題,感覺好正!呢個嘅辣度就同水煮牛差唔多!好味好味👍🏼🥰🥰🔥😋

麻辣口水雞(冷)

之後就係個乾煸四季豆,呢個真係一流,👍🏼🤙🏼拎岀黎已經超香!🥳佢嘅四季豆炒得好夠火候!同埋加埋啲乾辣椒,成個味道提升咗唔少!而且啲豬肉碎令四季豆嘅味唔會太寡,又多脆身,似用猛火炒!🔥用嚟撈飯簡直係天堂🥳🥳😇😇🥰

乾煸四季豆

之後超級推薦呢個老成都炒飯!第一次食呢種口味嘅炒飯!🤣🤣☺️佢哋用嘅臘腸係成都運來嘅!油分唔多,但就炒到好有香氣同埋鑊氣,其實我哋喺等嘢食嘅時候,🤣🔥👍🏼已經瘋狂聽到廚房入面嘅鑊不停不停咁樣炒嘢,feel 到廚師嘅功力深厚😂😂再加上炒飯炒到粒粒都好乾身😎喺出面完全食唔到呢種味,似係有啲蝦醬嘅香味!濃而不膩🥰🥰超級想再返嚟食過!

老成都炒飯

之後先見到有人食蟹食得好滋味!下次就嚟試!🤩🤩🥳
水煮牛肉
麻辣口水雞(冷)
乾煸四季豆
老成都炒飯