2021-08-30 29 views
今日朋友帶我嚟到元朗Yoho食好嘢,佢知道我鍾意食一啲地道有特色嘅美食,所以專程同我一齊試吓呢間新開嘅東南亞餐廳。一入到嚟,就俾呢度嘅裝飾佈置吸引住,牆上掛滿一幅幅好大嘅掛畫,充滿東南亞風情,同時又不失富麗堂皇嘅氣派。見到Menu,其實好多都想試,但因為怕食唔晒,所以只叫咗以下幾款。印度烤雞肉呢個係經典常見嘅印度燒雞,以鐵板上菜,熱辣辣嘅雞肉,充滿印度嘅香料味道。再加埋經典嘅薄荷乳酪,非常地道。泰式豬肉碎羅勒葉包一款經典嘅泰國菜式,味道十分濃郁,仲可以揀小辣,味道香濃刺激,又唔會食得太辛苦。印式芝士燴菠菜第一次食呢款菜式,非常有驚喜。口感好creamy,充滿香料嘅味道。Cottage cheese 好正,呢個菜式真係好有特色,好吸引。印度酥油薄餅呢個酥油薄餅熱辣辣,好香好正。用嚟點芝士菠菜嘅creamy醬汁食,簡直係一流

印度烤雞肉

泰式豬肉碎羅勒葉包