2019-04-22
在香港想搵一間比較正宗嘅台式火鍋店比較難,見到有朋友推介,於是去試吓,真係幾好。🤩🤩🤩叫咗個二人套餐,都幾多嘢食,未食完已經覺得好飽,最後要打包返屋企。🤤🤤🤤湯底揀咗麻辣同埋酸菜白肉鴛鴦鍋,味道非常濃郁,由頭打到落尾店員不停加湯,食到最後都仲係好濃味。麻辣湯底裏面有蜂巢豆腐、鴨血同埋其他好多麻辣香料,分量十足。至於酸菜白肉鍋裏面嗰啲豬腩肉、酸菜、水晶粉真係超多,酸菜亦非常夠味,好正。😍😍😍小食係麻辣牛肚絲,又麻又辣,只係牛肚絲略嫌硬左少少,但都好有咬口,好味。🍤🍤🍤🍤海鮮食材貴妃蚌同埋海蝦都新鮮彈牙爽甜,好好味。🐮🐄🐮🐄個安格斯雪花肥牛,以為一卷裏面只得一塊,但原來裏面有兩塊,其實個份量都幾多,但略嫌肥咗少少但都好重牛味,好食。🦑個鵝肝墨魚丸其實冇鵝肝味,但墨魚丸爽口彈牙,裏面有粒粒墨魚,唔錯。🐷🐖到個鹹蛋豬肉丸,嘩!裏面有好大粒鹹蛋黃,所以覺得好鹹,唔好食。🥟🥟🥟水餃、韭菜餃,魚皮餃三款都好好味。🥢🥢🥢千張豆葉紙係一張非常薄嘅豆類製品,真係薄到好似一張紙咁,放落麻辣湯喥索晒啲味,超正。🥬🍅🥦啲菜同埋新竹米粉食唔晒要打包返屋企。🥤🥤🥤個烏梅汁裏面有梅肉㗎!好好飲啊!👍🏻👍🏻👍🏻
🤩🤩🤩
🤤🤤🤤
😍😍😍
🍤🍤🍤🍤
海鮮食材貴妃蚌同埋海蝦都新鮮彈牙爽甜,好好味。
🐮🐄🐮🐄
🦑
🐷🐖
🥟🥟🥟
水餃、韭菜餃,魚皮餃三款都好好味。
🥢🥢🥢
🥬🍅🥦
啲菜同埋新竹米粉食唔晒要打包返屋企。
🥤🥤🥤
個烏梅汁裏面有梅肉㗎!好好飲啊!
👍🏻👍🏻👍🏻
麻辣鍋 + 酸菜白肉鍋