ILoveDonut
Level 4
2017-04-03
1K views
Follow
今日同朋友慶生,其中有位朋友提議去食呢間客家私房菜,仲話要預早訂位,月龍軒分2段時間,我地訂左8點果場,都仲好鬼多人架,私房菜好多人都聯想係樓上鋪,但呢間私房菜就係地鋪,都好易搵:)

店內都係一般裝修,但就有街坊既味道,親切感,我地成10個人,人多點菜就最正,可以點多幾個餸我地點左專家三杯豬手,專家三杯鴨,客家黃酒煮雞,蝦乾肉碎芥蘭煲,椒絲腐乳炒通菜,椒鹽風沙豬扒,䜴汁蒸魚頭,足料蛋角煲,豉汁蒸黃鱔。

一大班圍威喂吹下水,唔洗等好耐就有得食啦,呢度既三杯煮法外面唔係成日食到,一放底就已經嘩嘩聲,因為賣相吸引之餘,都幾大碟,呢d就係良心餐廳
三杯酒豬手必點菜式,炆得好入味之餘,唔太咸,超水準之作
再黎係三杯鴨,都係必叫菜色,味道恰到好處,也是必叫
黃酒煮雞唔係度度有得叫,呢度整得相當好,重酒味之餘,雞件嫩滑,食到停唔不到口
呢度炒餸都好夠獲氣,係食小菜主要想食到野既,佢個風沙椒鹽豬扒整得乾身,食落勁juicy, 唔覺得太熱氣。
呢個蛋角煲超足料,煮得好好,湯底好好飲,唔太味精,超得個個食到
家鄉小炒王,送啤酒一流,呢個小炒王裡面既魷魚好好食架
呢2碟魚相比下就有許失色,蒸得好滑,但咸左d,有待改善

呢度既菜色都係用心之作,本黎想點梅菜扣肉,原來要預訂先有,下次要再黎試佢其他菜色
呢間月龍軒屈客人,態度惡劣,真係不知所謂,真係一肚氣,明明星期五晚訂位訂星期日,留哂電話留哂名,去到先屈我地話早2日打黎取消左,而家無哂位俾你。大佬,唔做我生意可以打黎搵我姐,離譜到屈個客話取消都有,呢間野真係屈得離譜,會black list.
2018-02-11
Ratings