2018-01-01
較早前去過mangotree 食晚飯已經想試下afternoontea, 係facebook見到原來已經轉埋新menu 於是趁放假就去試下~都係$298 兩位包特飲,老實講太抵了。而家酒店的tea set 普普通通加埋一都索價三百幾一位。況且景靚有空間的餐廳少之有少。炭燒大頭蝦: 已開邊,吃起來超方便。而且炭燒味好香,無伴汁一樣正。柚子蟹肉沙律: 個人認為沒太特別,反而燒牛肉沙律幾好正,牛肉配沙律酸汁幾配。雞肉沙爹: 沙爹味入晒雞肉,不俗,略嫌不夠熱軟殼蟹米紙卷: 不嬲都愛米紙卷,集清新加脆口於一身,口感爽脆,軟殼蟹夠多,無呃人。豬肉水晶丸子: 不錯,不過入面豬肉不算多,粉味蓋了少許而且十分黏牙,要多飲水先得。香芒糯米飯: 整個tea set 最愛,香芒好甜,熟度夠好,好想encore 叫多一個糯米飯 哈哈南瓜布甸 & 椰汁糯米滋: 個人覺得每款出一個已經夠飽了 (LOL) 或者可出多一兩款無咁黏口的甜品,爽一點更好,希望夏天可出雪糕之類。 冬日新出特飲,點了Sea Salt & Caramel Coffee,上面cream 好豐富 caramel 夠香,我就點了Rose ThaiM
tree 食晚飯已經想試下afternoon
雞肉沙爹: 沙爹味入晒雞肉,不俗,略嫌不夠熱
Milk tea Latte,相信會深受女士喜愛,Thai Milk Tea 本身好滑好香,面頭的花瓣發出陣陣花香,暖和陽光底下聞一聞真有想睡午覺的衝動。