一個星期三既下午,約埋d朋友去左HeSheEat喺銅鑼灣嘅西式咖啡店食下午茶!👭👫店內人唔多,裝潢又好睇,仲有一陣陣食物香味喺空氣中飄揚,真係越聞越有食慾呢!😋首先送上嚟嘅係黑豚蘆筍卷,啲豚肉煎到金黃色,一啖食落去就好似個油香香到咁,外皮微脆,入口即溶咁上咽,食落去真係有啲令人唔敢相信咁美味!尤其佢地個蘆筍脆口得嚟質感獨特,仲要有一種清甜嘅味道。🍴😆✨️跟住喺燒春雞黑松露燴意大利飯,整體食感都好唔錯!雞嘅皮香香嘅,入口即化,雞肉上面還帶有一點焦香,真是令人食指大動。意大利飯粒粒分明,再配合黑松露嘅香氣,真係咩都食得過呢度嘅飯。🥘😚而烤羊西冷扒配芥末薯蓉就更加驚艷啦!😍羊肉煎成金黃色,肉質鮮嫩有彈性,感覺就係一種非常厚實嘅肉食感,每一切都好有嚼勁,而個芥末薯蓉味道則係既鮮又甜,真真確確係一種絕配!🤤當然,一餐咁豐富嘅飯可少得晒甜品啊!朱古力花生醬焦糖香蕉配雲呢拿雪糕焗厚鬆餅,一上桌就逼人口水直流!鬆餅外皮金黃色,入口即化,內裡充滿了朱古力和花生醬的香氣,再加上焦糖香蕉和雲呢拿雪糕,甜蜜蜜既味覺享受瞬間帶走一切憂慮。🍫🍦🍌來到最後,點少得呢個士多啤梨麻糬梳乎厘班戟配士多啤梨雪糕呢!😘光光輕灑
來到最後,點少得呢個士多啤梨麻糬梳乎厘班戟配士多啤梨雪糕呢!😘光光輕灑嘅士多啤梨醬和搖下搖下嘅麻糬下藏了一球雪糕,份外有風味。士多啤梨酸酸甜甜,甜點嘅味道,真係令人想一試,忍唔住一試再試!🍨🍓

總括黎講,HeSheEat就係一間功夫係食物上,從頭至尾都細心烹調出豐富嘅口感,每道菜餚都是十足縝密,而且味道,顏色,氣味,都是非常符合行情,的確是一間來過就會愛上的餐廳。😍

HeSheEat,我地下次再見啦~👋✨️