2020-03-17 5160 views
近期熱爆嘅人氣火鍋店「牛大人台灣火鍋吃到飽」新開左荃灣分店!早左一個幾月訂座,滿心期待!進入店內之前,店員會為客人量度體溫,亦設有酒精搓手液,夠晒乾淨衛生店內面積好大,裝修簡約潔淨。被安排至兩人卡座,寬敞舒適吃到飽火鍋套餐有三款可供選擇,我同朋友就揀咗最貴嘅澳洲極上和牛餐,價值 $288位。九款湯底有辣有唔辣,任君選擇。仲有台灣直送配料、手工水餃、特色小吃、台式飲品、自家冷泡茶等等過百款選擇阿嬤養生濃湯鍋湯底由紅棗、杞子、桃膠、雜菌等等組成,味道清淡不油膩,打邊爐就啱晒澳洲M9和牛牛丸凡惠顧澳洲極上和牛餐,每位會獲贈澳洲M9和牛牛丸兩粒,肉味好濃郁,仲帶陣和牛肉脂香安格斯牛小排油脂分佈充足嘅牛小排,肉質香軟,有種入口即溶的感覺,口感極佳,但卻不會過於油膩感澳洲和牛M5牛肩卷脂肪比例相對為低,因此會顯得肉味較為濃郁,再配上和牛的油香,就算不需要任何調味,亦已非常可口安格斯特選牛板腱肉質軟嫩多汁,又帶有均勻的油花分佈,不論是油脂還是肉香都極為飽滿手工啤酒🍻從云云手工啤酒中揀左:掌門 - 山霧,啤酒味適中,帶有花香最後仲會每人獲贈一杯Movenpick雪糕🍦

店內面積好大,裝修簡約潔淨。被安排至兩人卡座,寬敞舒適

阿嬤養生濃湯鍋

澳洲M9和牛牛丸

安格斯牛小排

澳洲和牛M5牛肩卷

安格斯特選牛板腱

手工啤酒🍻
從云云手工啤酒中揀左:掌門 - 山霧,啤酒味適中,帶有花香

最後仲會每人獲贈一杯Movenpick雪糕🍦